facebook

Hogy született meg a Mindweb?


A Mindweb ötlete 2014 őszén született meg. Egy munkahelyi megbeszélés alkalmával, amikor eltérve az aktuális kampány részleteitől felvetettem egy-két munkatársamnak az ötletet, hogy érdemes lenne több fronton is kamatoztatni, amit eddig sikerrel végig tudtunk vinni az aktuális munkahelyeinken.

11 éve foglalkozom kereskedelemmel és 9 éve online kereskedelemmel / marketinggel. Az apropót a kezdeményezésre az adta, hogy egy szervezeti átalakításnak köszönhetően vesztettem el a munkámat Magyarország egyik legnagyobb online könyvkereskedelmi vállalatánál. Ezt megelőzően kétszer is sikerült feljebb lépnem, ahol a vezetői pozíció révén elég közel kerültem a tűzhöz és látva a tapasztalt felsővezetők munkáját, támogatásuknak köszönhetően rengeteg ismeretre tettem szert. Feletteseim elégedettek voltak a munkámmal, mégis mennem kellett és az egész csapatnak. Mondanom sem kell, döbbenet volt. Sokáig nem találtam a helyem, a 1,5 évet ismereteim bővítésére szántam, amíg elkerültem az egyik kockajátékokkal foglalkozó hazai disztribútorhoz, ami kíváló lehetőséget nyújtott, hogy ki tudjam használni a korábbi nagyvállalati tapasztalataimat és munkatársaim segítségének köszönhetően kiváló eredményeket sikerült produkálni. Elsősorban az online marketing eszközök összehangolt alkalmazásával, 1 év alatt a heti 1-3 rendelés napi 5-10-re módosult.

Azonban a korai sikerek ellenére rájöttem, hogy a további növekedéshez váltani kell a nagyvállalatnál látott hosszú távú tervezés irányába, aminek kivitelezésén profi szakemberek dolgoztak. Itt sajnos nem találtam megértő fülekre, így nem változtak a folyamatok és a gyorsan jött sikerből túl grandiózus mértékű fejlesztésekbe kezdett a cég megfelelő háttér és szakképzett munkaerő nélkül. Ekkor már egy-két külsős projekten is dolgoztunk kollégámmal és láttunk hasonló problémát, ahol a befektetett anyagi forrás és energia kárba veszett hasonló tervezési hiányosságoknak köszönhetően.

Ekkor határoztuk el, hogy megcsináljuk a Mindwebet, mert úgy láttuk, hogy sok kkv jár hasonló cipőben, és vagy nem tudja megfizetni a valóban profi ügynökségeket, esetleg nem tudja önmaga elvégezni a feladatokat, amiket egy oktatáson hallott, vagy belefut olyan szolgáltatásokba, amit nagyon olcsón kínálnak de sajnos a felvilágosítás és a szolgáltatás minősége sem megfelelő.

Hiszünk a korrekt tájékoztatásban, az egyedi webdesign és fejlesztéssel támogatott pontosan pozicionált vállalkozás és az online marketing adta lehetőségek erejében.

Kérdésed van?